Skip to main content

Onze studie- en oriëntatiereis naar Namibië

Namibië juni 2012.

Van 12 t/m 20 juni waren wij te gast bij Etosha Height Game Safaris. Dit meer als 50.000 ha grote wildreservaat is op één na het grootste particuliere wildreservaat in Namibië en grenst direct aan het Etosha National Park.

EHGS is bijzonder wildrijk en er kan hier gejaagd worden op Kudu, Gemsbok (Oryx), Blue Wilde Beest, Eland, Springbok, Duiker, Steenbok, Waterbok, Burchells en Hartmanns Zebra, Wrattenzwijn, Jakhals en Caracal. Naast deze soorten zitten er ook de witte en zwarte neushoorn, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden (Cheeta’s) en niet te vergeten olifanten.
Alle Professional Hunters zijn vakkundig en van een hoog niveau. Zij doen er alles aan om samen met de jachtgasten de gewenste wildsoorten te presenteren. Ook de spoorzoekers of spoorsnijders zijn van een bijzondere klasse. Schijnbaar moeiteloos weten zij het spoor van wild te volgen. Om jaloers op te worden. Er wordt veel te voet gejaagd, zogenaamde “Fair Chase” principe maar voor sommige soorten is aanzit ook mogelijk en soms zelfs beter. De trofeeënkwaliteit is bijzonder goed en veel van de geschoten trofeeën zijn oud en vallen in de medailleklasse.

EHGS heeft drie lodges voor haar gasten, de zeer luxe en grote Mountain Lodge, de intieme Safari Lodge en de kleinere Lion Lodge. Uiteraard staat er veel wild op het menu en dagelijkse wasservice is standaard.

Wij kunnen u een jachtsafari bij EHGS absoluut aan raden. Voor meer informatie, aanbiedingen en prijzen kunt u contact met ons op nemen.

Jacob Konter

Fotoalbum

[widgetkit id=1]