Skip to main content

Zuid Frankrijk – Pyreneeën gems oktober 2014

Pyreneeen-gems-oktober-2014

Ik heb gejaagd in een nieuw gebied voor mijn outfitter en het was hoog en stijl maar wel schitterend. Ik heb ondertussen aardig wat bergen beklommen maar nooit zo recht omhoog geklommen. We begonnen in het donker met hoofdlampjes dat was ook nieuw voor mij omdat we van 1000 meter naar 2100 meter moesten klimmen. Ik heb begrepen dat het altijd hoog en stijl is maar normaal veel makkelijker is omdat het nu veel te warm was (25 gragen) en alle gemzen boven in de bergen zaten. Met sneeuw zijn ze veel lager en hoef je veel minder hoog te klimmen.

Ik heb maar 4 gemzen gezien en 1 geschoten. Er leven daar op die bergen ongeveer 500 gemzen dus met sneeuw zie je er veel meer. Waar ik ben geweest is een natuurreservaat waar heel lang niet gejaagd is en waar dit jaar 25 gemzen moesten worden geschoten. Er zijn daar heel veel oude gemzen. Normaal jaagt mijn outfitter in een ander gebied waar minder grote trofeen zijn dus had ik daar geluk aan. (Hij had 1 gems daar gekocht) Ik ben de tweede dag op de moeflon geweest maar na weer een flinke klim hebben we maar 4 moeflons gezien.

Te warm en te vroeg in het jaar dus ben ik donderdag naar huis gegaan omdat er een te kleine kans was op een moeflon. Mooie jacht, wel afzien, prima outfitter en hij sprak goed engels. Het huis waar ik sliep was ook goed. Het eten was prima en het lunchpakket ook.

Gems geschoten met Savage, kaliber .25-06 op ruim 200 meter

Groetjes Anette.